25.04.2024

Сесія ТМР: звернення до влади країни, міський бюджет та податок для підприємців

Ваша реклама

Депутати Тернополя вимагають у керівництва держави, щоб люди, які мають статус реабілітованих, отримали свої пільги, а медики – обіцяні надбавки та засоби індивідуального захисту. Та головне на чому наголосили – захист  української мови.

Дмитро Разумков вирішив переглянути мовний закон. У Тернополі із цим не згідні. Міський голова каже, це означає, що українська мова може втратити державний захист. Відповідно, з цим не погоджуються ні тернополяни, ні всі свідомі українці. Тому на сьогоднішньому засіданні сесії міської ради офіційно звернулися до керівництва держави з вимогою припинити нападки на українську мову.

Щодо справ на місцях, то актуальним в умовах карантину через коронавірус залишається питання місцевого бюджету. Зі слів Сергія Надала, через епідепію місцева казна недоотримала понад 5 мільйонів гривень.  Йдеться про ті податки, які не сплачувалися суб’єктами господарювання від початку карантину.

Від сьогодні ж звільнять від сплати податків і підприємців 1-ї та 2-ї груп. Йдеться про ті пільги, які анонсували ще на початку карантину у березні.

«Пільга надана у розмірі 100% за квітень місяць, і у розмірі 50% за травень. Адже свою роботу підприємці могли розпочати з 16 травня», – зауважив міський голова.

Щодо інших питань громади, то зміни відбулись, до прикладу, у складі виконкому. До комісії увійшли новий очільник міського відділу поліції – Сергій Осадця та староста новоприєднаних сіл Городище та Носівці – Руслан Кошулінський.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,