20.04.2024

Сесія Тернопільської облради: важливі питання обговорили, але порядок денний не розглянули

Ваша реклама

Із виступів депутатів розпочалася шосте пленарне засідання Тернопільської обласної ради. Ряд зауважень мали депутати до рішень діючої влади країни, зокрема, щодо економічного стану спричиненого епідемією коронавірусу.

“Країна сьогодні не отримала стратегії боротьби із коронавірусом, підтримки бізнесу, які сьогодні мають працювати і у Тернопільській області”, − говорить депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна.

Мали обранці і ряд зауважень до рішень голови Тернопільської обласної держадміністрації. Установа оскаржувала в суді рішення облради щодо змін до бюджету. Начебто своїм рішенням депутати передбачили видатки на суму, яка значно перевищує доходи.

“В його підпорядкуванні працює департамент фінансів, де працює 50 чоловік і вони отримують державну зарплату. Вони можуть сісти і збалансувати бюджет? Я думаю, що можуть”, − наголосив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Оскільки рішення про зміни до бюджету не можуть вступити у дію, без фінансування залишається ряд установ в області, зокрема, лікарні, затримують виплату зарплат, не можуть почати робити ремонти.

Голова ОДА, в свою чергу, зазначив, працює відповідно до норм чинного законодавства.

“Якщо гроші закладені і рішення є збалансованим, і бюджет збалансований, то, звичайно, воно буде виконуватись. Якщо не порушена процедура регламенту”, − наголосив Володимир Труш.

Під час засідання озвучили проблемні питання, від яких залежить  життєдіяльність області. Це була найпродуктивніша частина роботи депутатів. Коли обранці приступили до порядку денного, ряд питань не прийняли, після чого сесію довелося закрити.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,