20.04.2024

Сертифікати на житло вручили сім’ям загиблих військових та родинам Героїв Небесної Сотні на Тернопільщині

Ваша реклама

Сім’ям загиблих військових та родинам Героїв Небесної сотні Тернопільщини урочисто вручили сертифікати на житло. Відповідний перелік громадян і положення про порядок забезпечення затвердили на черговому засіданні сесії обласної ради.

“За”  проголосували 36 депутатів.

Дружина військового медика-добровольця 128 окремої гірсько-піхотної бригади Михайла Стасіва пані Ольга каже, що для родин загиблих це вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за Україну і мирне небо над нами.

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук зазначив, що вручення цих сертифікатів сім’ям Героїв – це честь для депутатів облради.

Список тих, хто отримає сертифікат, формує спеціальна робоча група, засідання якої проходили за участю представників громадських організацій родин загиблих в АТО/ООС та Героїв Небесної сотні. Загалом проєктом передбачено 46 квартир. Половина з них однокімнатні, решта – на дві і більше кімнат.

Мати загиблого бійця 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Андрія Питака пані Мирослава зазначила, що те, що така допомога – це добре, адже чимало сімей загиблих потребують житла, і не лише з тих, хто вже є списку. Жінка зауважила, що не всі сьогодні забрали сертифікати та сподівається, що отримають квартири і ті, хто ще цього потребує.

Наразі Сертифікат на житло отримала 31 родина. Ще 15 документів передадуть на наступному пленарному засіданні.

Також під час сесії розглянули ряд інших питань. Зокрема, затвердили плани розвитку комунальних некомерційних підприємств та внесли зміни до обласного бюджету на 2020 рік.

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук розповів, що розподілили кошти, які надійшли на забезпечення киснем закладів охорони здоров’я. Також внесли зміни в частині програми, де попереднього пленарного засідання приймали рішення щодо виділення грошей на капітальні та поточні ремонти. Загалом, вважає голова облради, сьогодні попрацювали плідно.

Додамо, наступне пленарне засідання Тернопільської обласної ради шостого скликання відбудеться вже після місцевих виборів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,