04.05.2024

Рибалок-браконьєрів у Тернополі хочуть ловити на моторному човні

Креатор буд

Вилов риби у нерест – заборонений. Проте, і у Тернополі є чимало недобросовісних рибалок, порушення фіксує Муніципальна інспекція Тернопільської міської ради. Цього літа організація планує поповнитися моторним човном, який допоможе швидше виявляти браконьєрів.

За словами начальника управління Муніципальної інспекції ТМР Ігора Максиміва, з початку нинішнього року оформлено вже близько 20 адміністративних протоколів за порушення чи грубе порушення правил рибальства. Проте тих, хто переступає через законодавчі норми, є більше, але от виявити їх доволі складно.

«За останні роки дуже збільшилась кількість плавзасобів на території Тернопільського ставу і, відповідно, притягнути до відповідальності чи проконтролювати вилов риби законний чи не законний – ми не маємо можливості», – пояснює Ігор Максимів.

Бути більш мобільними муніципальним інспекторам може допоможе новий моторний човен. Перед тим як його придбати, радились із спеціалістами з інших міст.

«Ми проводимо денні та нічні рейди на території тернопільського озера та інших водних об’єктів і притягуємо правопорушників до адміністративної відповідальності. Придбання плавзасобу дозволить нам працювати не тільки з тими рибалками які риболовлять з берега, але й контролювати законність вилову риби на середині озера – на воді», – уточнює фахівець.

Знімальна група «Т1 НОВИНИ» побувала на Тернопільському ставі, спілкувалася також із рибалками. Детальніше дивіться у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,