25.04.2024

Розподіл газу: суми у платіжках тернополян можуть змінитися

Ваша реклама

Суми у платіжках тернополян зазнають змін. Вони пов’язані з методикою нарахування плати за доставку блакитного палива. Подробиці дізнавалася наша знімальна група.

Якщо за попередній рік ви спожили менше природного газу, то сума у платіжках за розподіл газу зменшиться. Якщо ж навпаки, тобто ви більше користувалися газовими приладами й опалювали домівку, то вам слід готувати додаткові кошти. Цифри у платіжках залежать від кількості спожитого газу за так званий газовий рік.

“Нарахування за розподіл природного газу крім тарифу ще залежить від фактичних обсягів споживання кожного споживача за газовий рік. Він згідно законодавства триває з 1 жовтня попереднього року до 30 вересня минулого. Тобто на 2023 рік — з 1 жовтня 21 року по 30 вересня 2022 року”, — пояснює начальниця планово-економічного відділу ПрАТ “Тернопільгаз” Наталя Бочар.

Попри все тарифи на розподіл природного газу не змінилися. Залишаються сталими через те, що в країні триває військовий стан. Для жителів області вони і далі становлять 2 гривні 10 копійок за метр кубічний. А для жителів Тернополя — 96 копійок за метр кубічний.

Вартість розподілу газу для кожного абонента розраховується індивідуально. Для того, щоб знати яка сума буде у вашій платіжці, вам необхідно додати використані куби газу за всі місяці з жовтня по вересень, помножити на тариф розподілу газу, а потім поділити їх на 12 рівних частин. Ви отримаєте щомісячну вартість доставки. Подробиці дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,