03.05.2024

Роздають допомогу, щоб не пропала: волонтери роками не можуть отримати приміщення у Теребовлі

Креатор буд

Теребовлянська волонтерка Марія розповіла, що неодноразово з колегами зверталися до влади, щоб надали приміщення для благодійного фонду “Чесна Україна”.

Та поки що змушені працювати у тому, що є. Тут часто збирається черга із потребуючих, які прийшли за необхідним. Про це розповіла голова БФ «Чесна Україна» міста Теребовля Любов Солтис.

Благодійну співпрацю налагодили із польським Карітасом. Волонтерити, розповіла Любов Солтис, почали ще з часів майдану. У 2014 році створили фонд “Чесна Україна”,  активніше почали працювати коли почалась війна.

Як зазначив керівник теребовлянського відокремленого підрозділу ГО « Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» Іван Олексюк, звідси завжди отримували те, чого потребували.

Але людей, яким необхідна така підтримка, виявилося чимало. Зараз усе що мають волонтери намагаються швидше роздати, адже інакше – пропаде. У будинку на вулиці Міжколгоспній дірявий дах, немає світла і просто жодних умов.

Як пояснила Любов Солтис, приміщення для роздачі допомоги просять роками. Зверталися і до керівництва ще Теребовлянського району, і у міську раду.

Та все ж цьогоріч квадратні метри начебто знайшли – пообіцяли виділити кільком громадським організаціям, зокрема, фонду “Чесна Україна” приміщення дитячої бібліотеки.

Як пояснили у міській раді Теребовлі, працівників книгозбірні мають переселити в Центральну бібліотеку, та спершу там треба доробити ремонт. Поки цього не зроблять, приміщення дитячої бібліотеки передати не зможуть, сказав виконувач обов’язків міського голови Володимир Довгань. Роботи в новому приміщенні бібліотеки  тривають, та чому так довго – ніхто не розуміє.  

Відтак, все що лишається волонтерам наразі, продовжувати допомагати людям у таких умовах. І чекати, поки обіцяне приміщення їм таки дадуть, навіть після 7 років очікування.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,