25.04.2024

“Робити добро – легко!”: у Тернополі збирають кошти для благодійного магазину 

Креатор буд

У місті планують відкрити благодійний магазин «BLAGOдать». Для цього ініціаторам потрібно зібрати ще 48000 грн. Тому автори ідеї запустили челендж у соцмережах  з хештегом #blagodat_challenge.

Яна Шкуратова, ініціаторка створення благодійного магазину «BLAGOдать», ділиться, що його умови досить прості. Потрібно перерахувати суму грошей, яку людина готова віддати для цієї справи, на рахунок спільнокошту. Після цього – зробити скріншот про оплату й опублікувати у fb з хештегом #blagodat_challenge. Ще одна умова – цю естафету добра потрібно передати 3 своїм друзям, позначивши їх у пості. Челендж триватиме до 20 січня. Долучитися можна тут.

Якщо необхідну суму вдасться зібрати за 8 днів, то організаторам нададуть грант та ще 70000 грн на реалізацію проєкту.

“Дати непотрібним речам друге життя та підтримати різноманітні соціальні проєкти – така мета створення оригінального благодійного магазину «BLAGOдать» у Тернополі.  

Дуже хочу, щоб такий магазин був у нас в місті. Це ж йдеться не лише про продаж речей, а й про екологію, про розвиток благодійності, про підтримку різних соціальних проєктів. Адже люди віддають речі на благодійність, ми їх продаємо і виручені гроші підуть на фінансування інших ініціатив”, – пояснює Яна Шкуратова.

Авторка розповідає: в магазині будуть працювати люди вразливих категорій, а окрім одягу, будуть продавати вироби ручної роботи переселенців та онкохворих.

До слова, в Києві вже працюють кілька таких магазинів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,