29.03.2024

Різдвяний квест: благодійне свято для діток-сиріт і не тільки організували у Тернополі

Креатор буд

Різдвяний квест об’єднав дітей та дорослих у Тернополі 10 січня. Нагадати про різдвяні традиції, послухати коляду і вертеп, скуштувати кутю і поєднати це все із благодійністю — така мета організаторів.

“Щоб подарувати діткам оце дійство, радість, поділитися любов’ю, добром і всім тим, що ми можемо разом створити, організувати. Це дуже класний захід”, — розповідає співорганізаторка різдвяного квесту Оксана Петришин.

Серед запрошених, зокрема, понад 25 діток-сиріт, додає Оксана Петришин. Різдвяні свята традиційно відбуваються у сімейній атмосфері, яку намагалися відтворити під час квесту.

Також під час свята представили ще один соціальний проєкт “Даруємо життя”. Художниця Зоряна Олендер виставила на продаж свої картини, аби зібрати кошти на медичне обладнання для Рівненського онкологічного центру.

“Це дасть можливість людям, які мають онкозахворювання, отримати точкові радіоопромінення тих клітин, які хворі, щоб мінімізувати опромінення здорових органів”, — пояснює Зоряна Олендер.

Загалом подібні заходи, кажуть організатори, започаткували ще напередодні Дня Святого Миколая і планують реалізовувати надалі. Зізнаються, у цей непростий час багато людей, особливо діток, потребують підтримки.

“Ми маємо відродити в дітях цю іскорку, наші традиції. Все забувається, і це дуже прикро. Ми хочемо, щоб це було приємно, гарно і з насолодою, і щоб наші діти розуміли і гордилися, що вони є українцями”, — каже керівниця ГО “Квітоцентр”, співорганізаторка різдвяного квесту Іванна Бойко.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,