29.03.2024

Рішенням сесії Тернопільської райради музею російсько-української війни у Збаражі таки дадуть нове приміщення

Креатор буд

Музей про бойові дії – питання, яке змусило активістів і навіть нардепів приїхати у Тернопіль. Це мав бути перший в Україні “Музей російсько-української війни”, почали облаштовувати його у Збаражі, зазначив автор ідеї, батько Героя Небесної Сотні Володимир Голоднюк.  

У колишньому приміщенні музею зібрали безліч експонатів, тому постало питання про зміну приміщення. За словами волонтера, підшукали відповідне.

Це пам’ятка архітектури ХІХ століття. Будиночок, який знаходиться майже на подвір’ї школи. Коло нього два пам’ятники – Климу Савурі та Героям Небесної Сотні – Устиму Голоднюку і Назарію Войтовичу.

Будівля, яку виділили у Збаразькій міській раді, була на балансі Тернопільської райради. Але сам автор ідеї переконаний – для кращої організації роботи варто було б віддати будівлю на утримання Збаража,  а не залишити громадам. І вчора, напередодні сесії, це питання таки внесли в порядок денний. І сьогодні таке рішення одноголосно підтримали усі депутати.

Також на сесії районної ради 35 депутатів підтримали  звернення до Уряду щодо повернення до спрощеного механізму призначення населенню житлових субсидій.  Звернулись до депутатів Тернопільської райради і представники Підгаєцької міської громади. Вони просили  передати підприємство “Підгайцірайагроліс” у власність їхньої громади.

У райраді зазначили, зможуть  розглянути це питання лише після погашення громадою боргів підприємства “Підгайцірайагроліс”.
Також депутати підтримали присвоєння посмертно звання Героя України  Євгену Коновальцю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,