19.04.2024

Ретро ЗАЗ у Монако: тернопільський гонщик візьме участь в історичному Rallye Monte-Carlo

Ваша реклама

Вперше в історії Україна виступить на ралі Монте-Карло. Два українські автомобілі – ЗАЗ-965 і ЗАЗ-966 братимуть участь у класичній гонці ретро автомобілів. Однією із автівок керуватиме Павло Данченко – тернополянин, який уже 20 років живе у Києві.

“Дуже вимоглива комісія до того, щоб автомобіль був автентичний, до шурупчика, щоб всі елементи були оригінальні”, — розповідає Павло.

До цього історичного моменту із командою йшов 5 років. Зареєструватися на таку гонку важко, особливо нелегко знайти автомобілі. А ще має бути історичний клуб.

“Не просто так від Федерації автоспорту України, їх не цікавлять такі речі. Ми знайшли такий. Київський клуб автомобілістів був у 1904 році створений, і ми на базі його зробили відроджений”, — додає гонщик.

Відроджений Київський клуб автомобілістів — від цього об’єднання автогонщики представлятимуть Україну на ралі Монте-Карло. Гонка стартує 30 січня 2021 року у різних містах Європи, а фінішує – 2 лютого у Монте-Карло.

“25 січня ми плануємо стартувати від Маріїнського палацу у Києві, і до палацу принца Монако. В кожному обласному центрі ми плануємо зробити піт-стопи, щоб місцеві клуби показали себе, зробити популяризацію цих клубів”, — каже Петро Данченко.

А участь у ралі Монте-Карло – це неймовірне досягнення для Українського автоспорту, причому дуже дороге, додає Павло. Тому зараз активно шукають партнерів, які також долучаться до історичної для України гонки.

Зауважимо, ралі Монте-Карло – наступного року відзначатиме свій ювілей 110 років. У класичній гонці можуть брати участь моделі автомобілів до 1956 року випуску. Королівській Автомобільній Клуб Монако зробив виняток з правил і допустив до змагання українські ЗАЗ-965 і ЗАЗ-966.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,