23.04.2024

Рено-Запорожець. ЗАЗ робитиме машини Renault для українського ринку

Креатор буд

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) оголосив про початок виробництва автомобілів Groupe Renault для українського ринку. Нові машини вироблятимуть на заводі у Запоріжжі, повідомляє ВВС Україна.

Проєкт називають “ознакою відродження автомобільної промисловості в Україні”.

У ЗАЗ кажуть, що перед цим підприємство пройшло масштабну модернізацію, щоб повністю відповідати стандартам Groupe Renault.

“Локалізована збірка дозволяє нам залишатися у безпосередній близькості від клієнтів”, – сказав голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко.

“Ми і наші партнери впевнені в тому, що бренди “Зроблено в Україні” будуть на тому ж рівні якості, що і продукція інших заводів групи Renault”, – пообіцяв Макс Міссана, керуючий директор Groupe Renault Export у Євразії.

Про які конкретно моделі авто йдеться, вони не уточнили.

До об’єднання Groupe Renault входять кілька брендів авто: Renault та Renault Samsung Motors, Dacia, Alpine, а з 2017 року – і російська Lada.

Найпопулярнішими власними марками ЗАЗу у радянські часи був легендарний “Запорожець”, потім “Таврія” і “Славута”, ще пізніше Forza, Sens і Lanos.

У 2017 році ЗАЗ через фінансові труднощі припинив виробництво Lanos – як пояснили на підприємстві, через масове ввезення “євроблях”.

З того часу завод займався переважно виробництвом приміських та шкільних автобусів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,