09.05.2024

Рекрутинг та працевлаштування: у Тернопільському центрі зайнятості розповіли про затребувані професії

Креатор буд

Восени 2020 кількість безробітних на Тернопільщині суттєво зросла. В порівнянні з минулим роком людей, які у пошуку роботи, стало на 50% більше. У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості зазначили, що ринок праці є динамічним і залежить від економічної ситуації в країні.

Зараз, кажуть в центрі зайнятості, збільшилась кількість таких вакансій: водій, медсестра, офіціант, слюсар, монтажник, менеджер, продавець та торговий агент.

Заступниця директора Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Галина Приступа зауважує, у порівнянні із періодом початку карантину, зараз ситуація стабілізувалася. Тоді відвідувачів у пошуках роботи було більше, зараз же – більше тих, хто влаштовується на роботу.

У літній період, з червня по серпень, безробітних служба зайнятості зареєструвала близько 800 осіб, додає Галина Приступа.

Майже 2 тисячі роботодавців співпрацюють зі службою зайнятості Тернопільщини на засадах рекрутингу. Це передбачає пошук працівників для роботодавців та навпаки – необхідних вакансій для безробітних. Рекрутери працюють із урахуванням індивідуальних потреб кожного з клієнтів. Тому, як зазначають у обласному центрі зайнятості, їхні послуги користуються попитом.

Провідна фахівчиня відділу рекрутингу Тернопільського обласного центру зайнятості Людмила Виклюк каже, якраз ректрутери серед бази резюме шукають, підходящого роботодавцю, працівника, враховуючи його досвід чи інші критерії.

Цьогоріч фахівці з рекрутингу обласної служби зайнятості опрацювали понад 2 тисячі пропозицій роботи та допомогли укомплектувати 874 вакансії.

За посиланням можна знайти актуальні вакансії у Тернополі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,