20.04.2024

Рейд “Т1 новини”: чи дотримуються тернополяни умов карантину у ТРЦ, транспорті та на ринках

Ваша реклама

Торгові центри, ринки та громадський транспорт. Саме в цих місцях завжди найбільше людей. Оскільки в Тернополі умови карантину посилили – наші журналісти відправились у рейд, щоб перевірити чи багато порушників.

Спочатку відвідали найбільший місцевий торгово-розважальний центр “Подоляни”. Відразу при вході – антисептик та повідомлення про те, яких норм в період карантину необхідно дотримуватись. Тут людно і в будній день, та не всі тернополяни в масках. Є люди, які просто ігнорували запитання щодо відсутності засобів захисту. Були й такі, хто, запевнив – коронавірусу не боїться.

Ще одна із вимог перебування у торговому центрі – соціальна дистанція. На вході у кожен магазин – плакати, де вказано скільки людей може одночасно перебувати в приміщенні. Також, щоб уникнути масового скупчення людей, зробили розмітку на підлозі. У бутиках, де продають одяг – примірочні працюють через одну.

Керуючий одним із магазинів одягу у ТРЦ Назар Дрозд розповів, що відвідувачів побільшало. Зауважує, що і статистика говорить про збільшення хворих, а тому прописаних вимог варто дотримуватися. Чоловік запевняє, що працівники на роботі всі у масках.

Адміністратори ж центру кажуть, що впродовж дня недобросовісним відвідувачам нагадують про те, що маска – обов’язкова. У людей, зізнаються, реакція буває різною, але більшість все ж дослухаються до зауважень.

Важливою умовою для працівників є температурний скринінг.  Нашій знімальній групі, до слова, теж міряли температуру. А щоб люди все ж пам’ятали, що карантин не завершився, а загроза заразитися коронавірусом існує – створили інформаційний ролик, який транслюють кожних 15 хвилин.

Генеральний директор ТРЦ Михайло Ібрагімов зауважує – у закладі роблять все для того, аби він був безпечним і для працівників, і для відвідувачів.

Наша знімальна група відвідала ще один ТЦ – “Атріум”. На момент зйомки в закладі були лише працівники. Кажуть, у більшості люди приходять в масках, та через епідемію їх не багато.

Власниця салону краси у ТЦ Ірина розповіла, що працюють з клієнтами за попереднім записом та дотримуються дистанції. Регулярне провітрювання, дезінфекція та прибирання приміщення вже стало звичкою для працівників торгового центру.

Власник ТЦ Тарас Демкура зауважує, що всіх вимог дотримуються, аби не допустити поширення інфекції чи зараження людей – чи то працівників, чи відвідувачів. Адже, каже, люди справді іноді нехтують обмеженнями.

Наступні пункти інспекції нашої знімальної групи – зупинки та громадський транспорт. Перевіряли кількість людей у транспорті, наявність масок та необхідних документів у водіїв разом із патрульними. Водії кажуть, переважно тернополяни заходять відразу в засобах індивідуального захисту.

Лейтенант УПП в Тернопільській області Микола Зеленецький  розповідає,  є групи патрульних, які одночасно працюють в різних куточках міста та слідкують за дотриманням усіх норм.

На ринках, зауважимо, наша знімальна група, теж була і зафіксувала порушення. Щоправда, незначні.

Нагадаємо, у Тернополі карантин не завершився. Більше того – його посилили. Атому у міській раді звертаються до тернополян з проханням бути свідомими та пам’ятати про рукавички, антисептик та маски.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,