08.05.2024

Реалії життя херсонців після окупації побачили тернопільські журналісти

Креатор буд

Знімальна група “Тернопіль1” та ІНТБ побувала у Херсоні. Журналісти спілкувалися, розпитували, раділи разом з місцевими і зафіксували на камеру звільнений Херсон.

Зараз місто, кажуть колеги, потребує допомоги. Тому сюди з різних регіонів прямують вантажівки з ліками, продуктами та будівельними матеріалами. Привезли у місто і допомогу з Тернопільщини. Необхідні речі, відзначив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш, доправили вісьмома вантажівками.

Дорога до міста не проста. Автошлях подекуди розбитий снарядами. А ось так зараз виглядає село Посад-Покровське. Більшість будівель зруйновані зовсім. Решта – пошкоджені, адже село було на лінії вогню.

Людей на вулицях Херсона не видно. У будинках немає світла, магазини та крамниці зачинені.

Інша ситуація в центрі міста. Тут для херсонців організували видачу допомоги та продуктів. Тому людно. Ще – роздають інтернет і зв’язок. На площі люди спілкуються, обмінюються новинами та влаштовують імпровізовані виступи.

Життя тут відновлюється. Принаймні настрій у місцевих зовсім інший. Але Херсон потребує часу, щоб приймати знову своїх містян. На цьому наголошує тамтешня влада.

Місцеві жителі розповідають, що в окупації весь час було відчуття страху. Відверті розповіді місцевих — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,