26.04.2024

Як Тернопіль став рідним для поліцейської із Херсона

Ваша реклама

Подолали 700 км страху. Поліцейська Анастасія Букаревій після окупації змушена була покинути Херсон. Вона їхала у наше місто лише на деякий час, але потім вирішила залишитися тут будувати сім’ю. Своєю історією поділилася із тернополянами.

Анастасія Букарева – курсантка Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ. Дівчина народилася і виросла в Херсоні. І навіть не уявляла, що працюватиме в поліції вже на другому курсі навчання та ще й на заході України.

Війна внесла свої корективи, як і решті українцям, 24 лютого. О 5.00 дівчині зателефонували з навчального закладу та наказали прибути за 15 хвилин.

“Багато людей, усі налякані. Всі чули перші вибухи на аеродромі Чорнобаївки. Було моторошно. — пригадує Анастасія. — Нам наказали переодягтися в цивільне і перебратися в безпечне місце”.

Родина дівчини поїхала до будинку бабусі в Зеленівку. Чотири дні вони провели в підвалі, чули вибухи, гул літаків. Деякі будинки поряд вже були зруйновані, усі боялися завалу. Вирішили все ж повернутися до Херсону в квартиру. З ними поїхав і хлопець Насті з яким разом навчалася.

“Ми розташувалися в коридорі між двох стін. Страх був у всіх, особливо у мами. Вона дуже переживала за мою сестричку 10-річну Оксанку. Тож вирішили евакуюватись”, — розповідає Настя.

Табличка з надписом «Діти», лише необхідні теплі речі і собака: так родина вирушила на Тернопільщину. Там їх чекали родичі. Дорога до Миколаєва розтяглася у 300 кілометрів страху і невідомості.

Як склалося життя Анастасії у Тернополі — дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,