06.05.2024

Причина неприємного запаху поблизу Тернопільського ставу – цвітіння водойми

Ваша реклама

Цвіль і неприємний запах. Останніми днями цю проблему активно обговорюють в соцмережах. Та такий вигляд поверхні води має логічне пояснення – щороку у певний період водорості у ставі розмножуються. На жаль, цей процес супроводжується і неприємним запахом. І хоч це явище природне – став таки вирішили прочистити.

Працівники комунального підприємства кажуть, з 6-ї ранку забирають мул з води. Зацвілі водорості чоловіки витягують граблями. Кажуть, ця робота – не з простих.

Заступник директора об’єднання парків м. Тернополя Тарас Дячун розповідає, що набережну очищують найстаранніше. У серпні у комунальному підприємстві планують очистити ще 3 місця у Тернополі: біля Надставної церкви, поруч із дамбою та нічним клубом біля озера. Наразі ж на повну працюють аераційні фонтани, вони мають забезпечити чистіше повітря довкола ставу. Тарас Дячун додає, з очисткою озера справитись легше, аніж не допустити його забруднення в майбутньому. Допускають і ймовірність несанкціонованих промислових викидів у водойму, що також додає проблем.

Тернополяни ж, з якими спілкувалася наша знімальна група, вважають, що треба терміново почистити ставок, адже кажуть, що через сморід навіть дихати складно.

Експерти заспокоюють – цвітіння ставу явище природне, щороку рослинність повинна оновлюватись, а це створює певні незручності. Зауважимо, відповідні служби намагаються зробити все, що в їхніх силах, аби нейтралізувати запах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,