19.04.2024

Проєкт “Відкритий ринок”, який втілили у Тернополі, переміг у європейському конкурсі

Ваша реклама

Проєкт «Відкритий ринок», який придумали та втілили у життя в Тернополі, став переможцем у номінації «Підприємництво» «Конкурсу найкращих практик». Його щороку проводять у Любліні, в межах Конгресу з транскордонного співробітництва.

Керівник громадської організації “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Максим Черкашин розповів, що цього року основною тематикою був COVID. Власне, які проєкти реалізовують громади, щоб допомогти підприємцям, громадським організаціям, або громаді загалом в час пандемії.

Проєкт “Відкритий ринок” реалізувала ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Асоціацією міст України. Вони розробили онлайн майданчик, на якому виробники сільгосппродукції та її потенційні споживачі змогли зустрітись без посередників та допомогти один одному у час карантину.

Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак зазначив, що коли почалася пандемія, то проводили моніторинг щодо того, скільки втрачають місцеві бюджети через те, що більшість бізнесу перестала працювати. І побачили, що місцеві бюджети втрачали досить великі надходження. Цей проєкт, зауважує Ігор Гірчак, дозволить хоча б частині підприємців залишатися у робочому стані.

Адже, в один момент усі ринки і ярмарки в Україні закрилися. А завдяки платформі, частина сільгоспвиробників змогла продавати свою продукцію за допомогою платформи “Відкритий ринок”.

Максим Черкашин каже, перемога в номінації “Кращі практики” означає, що цю практику будуть рекомендувати для інших міст та різних країн Європи. Додає, Тернопіль показав, що ми не просто містечко, ми той муніципалітет, який здатен продукувати рішення, які можуть перемагати, до прикладу, міста Франції чи Польщі.

Наразі, додає Максим Черкашин, на платформі “Відкритий ринок” зареєструвалися близько 450 користувачів. Це підприємці і покупці зі всієї України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,