24.04.2024

Проти дистанційного навчання: тернополяни долучились до Всеукраїнської акції

Ваша реклама

Ні – дистанційному навчанню. З такою вимогою на акцію протесту під Тернопільську ОДА прийшли батьки та вчителі. Подібні акції відбулися і в інших областях.

Ірина – мати трьох дітей. Зізнається, під час карантину навчатися із малечею  було  емоційно і фізично складно. Адже дистанційні уроки не можуть замінити учням вчителя у класі. До того ж, переконана жінка, епідситуація в Україні не настільки критична, щоб і наступний навчальний рік починати вдома.

Прийшли підтримати батьків і громадські організації Тернополя. Однією із таких є “Асоціація жінок України “Дія”. На акцію вони прийшли із дітьми та внуками, запевняють – останні уже не можуть дочекатись, коли сядуть за шкільні парти, а не за домашній комп’ютер.

Учасниця Тернопільського осередку Всеукраїнської ГО “Асоціація жінок України «Дія»” Ярослава Процик каже, що з часом дітей вдома стає все важче організувати, адже атмосфера навчального процесу все ж не така, як у школі.

Ще одна учасниця ГО Наталя Задойона додає, що дистанційне навчання впливає і на спілкування між дітьми, адже для їхнього виховання неабияк важливий соціум.

Батьки вкотре наголошують – діти не можуть надалі навчатись вдома, адже це суттєво впливає на їхнє фізичне та психологічне здоров’я. Особливо важко звикнути до такого режиму дітям з інвалідністю. Директорка Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації Наталія Турецька переконана – це крок назад у розвитку їхніх учнів. Адже Центр створювався для того, аби вивести дітей та молодь з інвалідністю з дому в суспільство.

Начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома розповіла, що зараз  можливі 3 варіанти початку нового навчального року – все залежатиме від епідситуації у кожному регіоні. Якщо епідеміологічна ситуація буде стабільною і не буде приросту захворюваності, то всі діти з 1-го вересня підуть у школу. Допускають, в принципі, і змішану форму навчання, коли діти почергово будуть ходити до навчальних закладів. Особливо це стосується тих, де класи – великі. Є ще третій варіант, про який говорять в області – це дистанційна форма навчання, якщо кількість хворих буде значною

Говорив на цю тему в Тернополі й міський голова Сергій Надал. Він зазначив, що навчання в обласному центрі організують відповідно до епідситуації та карантинних вимог. Допускає міський голова можливість того, що великі класи будуть поділені на групи і навчатимуться у дві зміни.

Наразі ж, зауважимо усі заклади освіти готуються до звичної форми навчання.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,