23.04.2024

Протест під Тернопільською ОДА: підприємці Тернополя та області вимагають скасувати “локдаун”

Креатор буд

“Кафе безпечніші за маршрутки”, “дайте жити, дайте працювати” та “моя робота — моє життя”. Із такими гаслами тернопільські підприємці вийшли сьогодні, 11 січня, на протест під стіни тернопільської обласної держадміністрації.

Люди проти “локдауну”, відповідно до якого більшості із протестувальників забороняють працювати.

“Підприємці, які торгують на речових ринках теж мають право працювати і кормити свої сім’ї. Ми на вулиці, у нас проходить 5-6 клієнтів за цілий день. І це максимум. Кого ми можемо заразити? Люди зараз торгують сезонним товаром. Ви зрозумійте, якщо людина завезла зимові чоботи чи зимові черевики, вона повинна їх реалізувати взимі, а не весною, в березні”, наголошує підприємиця Оксана Мулик.

Підприємці таке державне рішення вважають незаконним. Свої вимоги записали та підкріпили підписами. Зокрема, написали 3 звернення: до голови ТОДА Володимира Труша, аби він вимагав у Кабінету Міністрів скасування локдауну; до міського голови Сергія Надала про підтримку; до начальника ГУ НП у Тернопільській області Олександра Богомола, аби забезпечив права підприємців.

“Ми маємо право на працю згідно із Конституцію, що нам не мають право виписувати протоколи, щоб на нас не йшов тиск, ми будемо працювати. До підприємців ми звертаємось, щоб кожен написав на робочому місці табличку “працюю. ГО “Підприємці Галичини” буде надавати юридичну допомогу і супровід у всіх судах. Ми надаємо гарантію підприємцям, що ми будемо допомагати. Щоб вони не боялися і виходили на роботу”, — наголосила ГОЛОВА ГО “Підприємці Галичини Ольга Шахін.

Після кількагодинного протесту до підприємців Тернополя та області вийшли представники влади на місцях.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,