05.05.2024

Простір підтримки «ProfiMAMA» готовий допомагати майбутнім батькам у Тернополі

Ваша реклама

На допомогу матусям, які планують вагітність або хочуть дізнатись більше про виховання дитини. У Тернополі відкрили першу школу для матусь «ProfiMAMA». Ініціатори намагалися створити платформу для комунікації та взаємопідтримки молодих матерів. Адаптація до змін, які виникають після народження дитини та формування відповідального підходу до батьківства.

Школа створена для вагітних жінок на пізніх термінах, а також новоспечених матусь і татусів.

«Мета школи — підвищити обізнаність молодих матусь в питаннях догляду за немовлятком, його психомоторному розвитку, грудного вигодовування, післяпологової депресії, емоційного вигорання в декреті. Адаптація до нового стану. Таким цікавим напрямком буде ознайомлення з методами природного планування сім’ї», — відзначила засновниця школи «ProfiMAMA», акушерка та дитяча масажистка Наталія Сачко.

На відкритті виступали спеціалісти, які будуть займатись із учасницями. Кажуть,  хотіли би бути подругами та порадницями, аби надати їм відчуття підтримки. Важливо, що на зустрічах дівчата зможуть розділити свої переживання з іншими матусями, а фахівці — підкажуть вирішення проблем.

«Моя частина роботи, як психотерапевта, — це робота із переживаннями жінок,їх емоціями. Ми будемо багато говорити про емоційний інтелект жінки. Чому вона може мати ті чи інші почуття. Ми будемо говорити про те, як розвивається дитина і як у кожен період розвитку мама мала б побудувати свій контакт із нею. Які можуть з’являтися виклики з сторони дитини, так і зі сторони мами», — розповіла лікарка-психіатриня, системна сімейна психотерапевтка Вікторія Глушок.

Гості заходу поділилися, що вважають школу актуальною у наш час. Адже це місце, де матусі відчують психологічну допомогу, а особливістю стане індивідуальний підхід .

Спікерка постпроектної платформи школи «ProfiMAMA» Ірина Кекот переконана, що попит на навчання у школі буде великим, адже там розглядають актуальні та корисні теми.

Не забули засновники і про чоловіків. Проєкт створено для майбутніх батьків, аби вони не відчували тягару виховання, а були щасливі та радісні.

«Дітей виховувати і важко, не просто, а за допомогою людей, які тут працюють і які будуть допомагати молодим сім’ям вони будуть відчувати полегшення та задоволення від батьківства чи материнства», — підсумував чоловік засновниці «ProfiMAMA» Петро Сачко.

Після п’яти тижнів навчання школа гарантує, що матусі не будуть  панікувати, коли виникатимуть проблеми з малюками.По завершення 5 тижнів – ва чекає пост-проектна платформа. Організатори планують проводити семінари, бранчі та прямі ефіри із спікерами та лікарями.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,