20.04.2024

Пропусти “швидку” та патрульну: тернопільських водіїв перевіряли на знання ПДР

Ваша реклама

“Увага! Спецсигнал!” – така акція відбулась у Тернополі. На вулиці міста виїхала карета швидкої допомоги в супроводі патрульної поліції. Головна мета – перевірити чи пропускають тернопільські водії транспорт зі спецсигналом: швидку, пожежну та поліцію.

Речниця патрульної поліції в Тернопільській області департаменту патрульної поліції Катерина Басалига розповіла, що колона рушила з вулиці Котляревського через місто – через вулиці Замкову, Руську, Мазепи. Потім з Руської поїхала на проспект Степана Бандери та на вулицю Клінічну.

Проїхавши увесь маршрут поліцейські не зафіксували жодного порушення. Водії одразу пропускали транспорт із мигалками – рейд відбувся доволі швидко.

Т. в. о. заступника командира 2-ої роти батальйону управління патрульної поліції Тернопільської області Юрій Гладчук зауважив, що санкція за таке правопорушення передбачає штраф у розмірі 510 гривень. Це, до речі, стосується не тільки водіїв, а і пішоходів, адже вони теж є також учасниками дорожнього руху.

Водій швидкої Петро Марищак, який долучився до такої акції розповів, що працює уже 11 років. За цей час помітив, тернопільські водії стали уважнішими і коли на шляху з’являється карета швидкої – одразу надають їй перевагу на дорозі.

Зауважимо, акцію “Увага! Спецсигнал!” проводитимуть у всіх містах України до кінця липня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,