23.04.2024

Промислові ринки у Тернополі таки запрацюють: підприємці мають час до суботи, щоб виконати вказівки влади

Ваша реклама

Пікетували ОДА, а потім пішли під міську раду. Працівники тернопільських ринків від ранку просили дозволити їм працювати. Вимоги вдалося озвучити міському голові, який вийшов до мітингарів. 

Працівники ринків розповідають – без роботи вони від початку карантину, тобто, вже два місяці. Сидіти вдома більше не можуть, оскільки потрібні гроші. Тому і з звертаються до представників влади на місцях. Підприємці обіцяють – усіх вимог роботи в умовах карантину дотримуватимуться. Запевняють, всіма необхідними засобами захисту можуть забезпечити і себе, і свої робочі місця самостійно.

Після розмови з працівниками ринків міський голова пообіцяв, що сьогодні ж буде прийнято рішення щодо того, чи відкриють ринки. Чекати довго не довелося. Після засідання оперативного штабу міської ради, протестувальникам повідомили, що погодили необхідні пункти із іншими контролюючими органами, щоб вже завтра підприємці могли готуватися до роботи, а в суботу – починати працювати. Обов’язкова умова – підприємці мають облаштувати робочі місця і забезпечити продавців необхідними засобами захисту та дотримання тих вимог, які передбачені відповідною постановою Кабміну.

Йдеться про обов’язковий температурний скринінг, дотримання дистанції, наявність захисних екранів, постійні дезінфекції і забезпечення засобами захисту продавців. Виконання умов котролюватиму відповідні служби, а відповідальність за порушення нестимуть керівники та власники ринків.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,