26.04.2024

Про свій шлях захисту України розповіли тернопільські добровольці

Ваша реклама

Вони не побоялися ворога, а з початку війни стали на захист України. З 2014-го першими боронили нашу незалежність від російського агресора добровольці. Одними з тих, хто сформував свої батальйони ще в період майдану, були воїни ДУК “Правий сектор”. Про їх шлях і дев’ять років боротьби — далі.

До боротьби з ворогом українські добровольці стали задовго до повномасштабної війни. А усвідомили, що ворог готується воювати ще напередодні 2014-го. Розуміли, що нам треба вміти захистити себе.

У 2014-му учасники Майдану почали створювати окремі незалежні батальйони. Пліч-о-пліч стояли на барикадах і так само разом пішли захищати кордони України, коли росія почала війну. Так розвивався і “Правий сектор”. До сьогодні ДУК – один з тих, який не розформувався, а й якісно і кількісно еволюціонував в бригаду збройних сил України, відзначає керівник цивільного штабу “Правий сектор” у Тернопільській області Володимир Мричко.

Добровольці не лише вистояли, а якісно підготувалися до великої війни. Все, запевняють, завдяки вмотивованості. Переконання і загартованість – ось що вирізняє їх з-поміж інших. Історії військових Романа Безкостного та Назара Сарабуна — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,