19.04.2024

Правила в’їзду іноземців в Україну на час карантину знову змінили

Ваша реклама

Норма в постанові уряду № 641 щодо заборони в’їзду іноземців на територію України до 00:00 28 вересня втратила свою чинність, тому з понеділка іноземцям дозволено в’їзд в Україну. Практично, за добу український кордон перетнули близько 5,5 тисяч іноземців.

Про нові умови на період дії карантину, прийняті урядом напередодні, повідомила пресслужба Держприкордонслужби, передає УНН.

Так, 28 вересня постановою Кабміну № 888 внесено зміни до постанови КМУ від 22 липня № 641, яка встановлює карантин та запроваджує посилені протиепідемічні заходи.

“Уряд визначив, що з-поміж іншого, на період дії карантину забороняється перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією — партнером на території України (асистанс), та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні”, — йдеться у повідомленні.

Серед винятків, хто не підпадає під цю вимогу:

іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають на території України;

особи, яких визнано біженцями;

особи, які потребують додаткового захисту;

працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей;

військовослужбовці (підрозділів) збройних сил держав — членів НАТО та держав — учасниць програми НАТО “Партнерство заради миру”, які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил.

Окрім того, без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування іноземцями та особами без громадянства забороняється перетинання КПВВ на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, АР Крим та міста Севастополя та виїзду з них.

Також визначено, що самоізоляції підлягають особи, які перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19.

Ця норма не поширюється на такі категорії осіб:

які не досягли 12 років;

які прибувають в Україну з метою навчання у закладах вищої освіти;

які є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19 та не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів або прямують територією України транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб;

працівників дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей;

водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад;

інструкторів збройних сил держав — членів НАТО та держав — учасниць програми НАТО “Партнерство заради миру”, які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил;

діячів культури за запрошенням закладу культури разом з однією особою, що супроводжує кожного з них;

осіб, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;

які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,