26.04.2024

Право на працю: тернопільські підприємці вимагали, щоб поліція їх захищала, а не обмежувала

Ваша реклама

“Ми просимо, аби захистили наше право на працю”. Звернення з такою головною вимогою подали підприємці до керівництва Національної поліції у Тернопільській області. Все через те, що у суботу поліцейські виписували протоколи роботодавцям.

Один із таких отримав тернопільський торговий центр. Його представники кажуть, у приміщенні є близько сотні орендарів, усі візитом правоохоронців налякані, тож роботу призупинили.

Заступник директора по роботі із орендарями в ТЦ “Орнава” Микола Рубай розповідає, що прийшли троє поліцейських, які стали перед ескалатором і повідомляли всіх орендарів, що їх будуть перевіряти чи прислухались вони до того, що працювати у вихідні їм не можна. У випадку порушень, сказали, штрафуватимуть.

Схожа ситуація й в іншому місцевому торговому центрі. Зранку туди теж завітали поліцейські, щоб перевірити чи працюють торгові точки.

Підприємець Ярослава Процик розповідає, що у «Подолянах» вранці теж усіх попередили, щоб не відчинялися.

Поліцейські ж кажуть, діють згідно із постановою Кабінету Міністрів. У суботу вони склали 2 протоколи на двох директорів торгових центрів. А самих орендарів лише попереджали про умови “карантину вихідного дня”.

Заступник начальника міського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області Іван Рибчак зазначає, що відповідні протоколи про порушення направляються по підслідності в суд, для прийняття рішень. Додає, працівники поліції проводили профілактичні заходи, тобто роз’яснювали підприємцям вимоги Постанови, вимоги “карантину вихідного дня”. Попереджали, про потенційну відповідальність та наслідки.

Фахівці ж кажуть, якщо підприємці прийняли для себе рішення працювати, а на них склали протокол, потрібно обов’язково взяти копію протоколу. Керуюча  адвокатським  об’єднанням “Твій адвокат” у Тернополі Ольга Боднар каже, що поліцейські можуть дописувати в протокол якісь відомості чи свідків. Аби цього уникнути потрібно просити копію складеного протоколу.

Підприємці кажуть, вийшли працювати і працюватимуть надалі, адже це єдиний їхній дохід. Наголошують, для них створюють жорсткі обмеження, тому прийшли під стіни поліції області,  аби їхні права захистили.

Голова ГО “Підприємці Галичини” Ольга Шахін каже, в поліцейських просять захисту від свавілля та забезпечення права на працю.

Крім того, у вівторок тернопільські підприємці поїдуть у Київ. Там відстоюватимуть свою позицію щодо введення касових апаратів.

Нагадаємо, уряд прийняв рішення про обов’язкове запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,