19.04.2024

Право на працю: тернопільські підприємці перекрили дорогу через введення касових апаратів

Ваша реклама

На пішохідному переході – підприємці перекривають дорогу міжнародного значення Тернопіль-Хмельницький-Вінниця, біля аеропорту. Так висловлюють свою незгоду з рішенням центральної влади щодо обов’язкового введення в користування касових апаратів із 1 січня 2021 року.

До прикладу, підприємиця Наталя каже, що у більшості дрібних підприємців такої можливості немає.

15 хвилин протестувальники ходять дорогою – 3 хвилини пропускають транспорт. Водії терпляче чекають.

Протестують тут переважно представники мікро і малого бізнесу. Кажуть, досі не можуть оговтатись від збитків через карантин, частина працюють на виживання. У верховній раді 4 листопада мали відтермінувати введення касових апаратів для ФОПів, та законопроєкт не набрав необхідної кількості голосів.

Голова ГО “Підприємці Галичини” Ольга Шахін каже, що в неї складається таке враження, що держава дбає виключно про великий бізнес, попри те, що тримаються насправді всі податки на малому бізнесі. Сьогодні, зазначає, вводять касові апарати, а також “карантин вихідного дня”, а це може стати причиною зникнення малих підприємців.

Окрім того, зауважують протестувальники, проблема ширша. Навіть якщо ФОП зможе поставити Реєстратор розрахункових операцій – вести облік товару практично неможливо, адже через кордон все йде контрабандою, документів просто немає.

Підтримує протестувальників і підприємиця Ольга із Кременця. Каже, депутати, які підтримують закони щодо касових апаратів для малих підприємців, навряд чи працювали у торгівлі і просто не розуміють їхніх проблем.

Народні депутати погодилися повернути на доопрацювання закон про відтермінування РРО на один рік. Чи встигне Верховна Рада до Нового Року доопрацювати і повторно розглянути питання – наразі невідомо. Та тернопільські підприємці закликають не стояти осторонь, і у день сесії їхати в Київ і масово висловлювати свою незгоду.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,