19.04.2024

Позбутися стихійного сміттєзвалища на території громади хочуть позбутися жителі Беримівців на Зборівщині

Ваша реклама

Новий “сміттєвий скандал” на Тернопільщині. Днями у мережі Інтернет з’явилось відео, де невідомий вивіз на стихійне сміттєзвалище нутрощі тварин. Трапилось це у селі Беримівці на Зборівщині.

Ці купи сміття — неподалік села Беримівці, що біля Зборова. Відео, на якому чітко видно гору відходів із “прикрасою” у вигляді нутрощів тварин розлетілось мережею Інтернет за лічені хвилини. Сьогодні цей так званий”натюрморт” прикрили іншими відходами та припорошив сніг.

Жителька Беримівців Зоряна Глас розповідає, що помітила непотріб у п’ятницю. Відзначає: потепліє — і відходи будуть по всьому селу. Їх порозносить вітер, птахи.

Жінка скаржиться, питання стихійного вивозу непотребу у Беримівцях вже давно турбує місцевих мешканців. Розповідає, це сміттєзвалище несанкціоноване. Тому Зоряна не розуміє, чому сюди і досі продовжують звозити відходи із навколишніх сіл. Каже, проблема не тільки у нещодавно вивезених кишках, а й у масштабах самого смітника. Адже за десятки років сміття стало настільки багато, що вже сягає території лісу.

Врешті-решт, місцевим мешканцям настільки остогид запах від сміттєзвалища, що взялись це питання вирішити раз і назавжди. Зібрали збори у будинку культури та викликали місцевого старосту. Люди вимагають заборонити користуватись цим стихійним сміттєзвалищем, утилізувати відходи та обгородити його територію.

Староста Михайло Світлик, у свою чергу каже, що обгородити територію в полі теж непросто.

Тим паче, додає староста, сміттєзвалище, яке функціонує біля городів Беримівців, діє без документів вже більше тридцяти років. Бо місце куди люди ще з 1980-го року звозять відходи не відповідає вимогам. Тому швидко вирішити проблему тридцятирічної давності, каже, не вийде.

Наразі, аби вирішити проблему, староста села готує документи, щоб зробити зі стихійного сміттєзвалища офіційне місце для тимчасового зберігання відходів.

Яке рішення прийняли місцеві для розв’язання проблеми — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,