28.03.2024

Стихійне сміттєзвалище за гаражним кооперативом влаштували тернополяни

Ваша реклама

Викинути будівельне сміття — де заманеться. В Тернополі небайдужі люди зафіксували на камеру, як посеред дня кілька чоловіків викидають мішки з цементом і битою цеглою поблизу гаражного кооперативу та залізничної колії. Наша знімальна група знайшла місце, яке вже стало стихійним смітником, і переконалася, що відходів сюди звезли чимало. Журналісти спробували знайти зловмисників.

Стихійне сміттєзвалище за гаражним кооперативом на вулиці Текстильній існує вже більше року. Сторож гаражів Петро Пестрак розповідає, що сміття вже горіло і не раз. Тоді на місце приїжджали і пожежники, і правоохоронці.

Однак на те, що саме в цьому місці недобросовісні підприємці скидають сміття, звернули увагу лише після того, як власники гаражів зняли на телефон відео і виклали його в соціальні мережі. На кадрах видно, що мішки з будівельним сміттям вивантажують і скидають з причіпу в яр.

Сторож Петро додає, що в’їзд на територію кооперативу лише за перепустками. Але каже, що часто люди їдуть до підприємців, які орендують гаражі. А перевіряти кожного він  не в змозі.

В кооперативі зазначають, що територія на яку скидають сміття — не їхня. А щоб загородити гаражі — потрібні кошти. Однак наразі, власники кооперативу грошей на паркан не мають.

В місті про стихійне сміттєзвалище на Текстильній знають. Муніципальна інспекція вже навіть встановила одного з порушників, якого зафіксували на камеру, коли з його автомобіля викидали сміття. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,