29.04.2024

Порушили карантинні вимоги – штраф: у Тернополі інспектори Держпродспоживслужби перевірили дитячо-розважальний центр

Креатор буд

Розважальні дитячі кімнати на період карантину мають бути закритими. Та у Тернополі ми знайшли такий, який все ж приймає відвідувачів. Разом з інспекторами Держпродспоживслужби ми перевірили чому, незважаючи на заборону, у закладі людно.

Батьки, які привели своїх дітей у дитячо-розважальний центр розповіли, що до епідемії коронавірусу вже ставляться спокійніше. Зізнаються, про захист дітей від інфекції дбають, та малечі бракує тих розваг, які вдома не організуєш.

Працівники ж показують, чим дезінфікують приміщення і як дбають про своїх відвідувачів. Зізнаються, розуміють велику відповідальність, адже їхні відвідувачі – це діти, які зараз перебувають у зоні ризику.

Адміністратор закладу Іван Слободян каже, що, до прикладу,  дезінфектори є тут у 7-ми місцях. Він переконаний – цього більш, ніж достатньо. Все ж інспектори Держпродспоживслужби фіксують ряд порушень.

Перше і найголовніше – власне, робота дитячої кімнати та атракціонів, що категорично заборонено. Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тернопільського міського управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Тетяна Мандрик розповіла, що серед інших порушень можна назвати недостатню кількість одноразових масок для працівників закладу, недостатню кількість дезінфікуючих засобів. До прикладу, відсутні вони у санвузлі для персоналу, де мають бути обов’язково.

Який штраф за порушення вимог карантину сплатить керівництво закладу – наразі не відомо. Точну суму повинні визначити після розгляду протоколів в управлінні Держпродспоживслужби. Також зафіксовані порушення передадуть в поліцію.

Зауважимо, для перевірки обрали саме цей заклад – через скаргу тернополянки. Прес-секретар Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Наталя Гресько наголосила, що спеціалісти протягом тривалого часу проводять інформаційно-роз’яснювальні роботи у закладах різних типів на території області. У зв’язку із тим, що порушення продовжують фіксувати, в управлінні цього тижня почали активніше залучати до перевірок представників ЗМІ чи просто небайдужих громадян. Повідомити службу про відомі вам факти порушень чи недоліків в роботі закладів під час карантину можете і ви.

Загалом від початку епідемії інспектори перевірили 8 600 об’єктів, склали більше тисячі приписів і сотні протоколів.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,