16.04.2024

Понад 80 спортсменів взяло участь у відкритому чемпіонаті Тернопільщини зі змішаних єдиноборств

Ваша реклама

Вид спорту “змішані єдиноборства” або ж відомий серед спорсменів ММА все більше набирає популярності. У Тернополі пройшов відкритий чемпіонат Тернопільської області з цього виду єдиноборств.

На цьому турнірі були представлені спортсмени усіх вікових категорій — від 7 до 18 років і старші. Організатори зазначають, що ці змаганні важливі, адже переможці поїдуть представляти нашу область на Чемпіонат України.

На відкритому Чемпіонаті Тернопільщини зі змішаних єдиноборств ММА чимало представників різних спортивних клубів бойових мистецтв. Більшість учасників — це вихованці міських організацій.

Юрію Колачику 10 років, з яких чотири він відвідує спортивний клуб і займається бойовим мистецтвом. У цих змаганнях поступився супернику і посів друге місце.

У змаганнях взяли участь і двоє дівчат. Анастасія Яренівська навчається в школі №12 Тернополя. Після уроків відвідує спортивну секцію і зізнається, їй це дуже подобається.

У змішаних єдиноборствах немає багатьох обмежень стосовно прийомів, таких які є в класичних видах боротьби. Саме тому, цей вид спорту набирає все більше популярності, зазначає керівник Української академії єдиноборств Богдан Мирошниченко.

“Змішані єдиноборства є універсальними видом бойових мистецтв, тому що в цьому виді спорту зібрані всі стилі бойових мистецтв, — пояснює Богдан Мирошниченко. — У змішаних єдиноборствах дуже великий технічний арсенал, який можна застосовувати під час бою. Можна бити і руками, і ногами, можна виконувати кидки, звалювання, виконувати різні больові і задушливі прийоми. І це позволяє охопити більший спектр людей, які цікавляться єдиноборствами”.

В Україні останніми роками досить часто проводять змагання різних рівнів з цього виду спорту. І хоча змішані єдиноборства не є олімпійським видом, однак зараз борці всього світу відстоюють право на те, щоб його включили в олімпійський перелік.

“Це окремий вид спорту. Зараз є світова федерація. Є офіційна федерація України. І світова федерація працює над тим, щоб цей вид спорту став олімпійським. Вони вже досить близько до цього, думаю, що найближчим часом їм це вдасться”, — зазначає Богдан Мирошниченко.

Загалом у змаганнях взяло участь понад 80 спортсменів. Переможці у своїх вікових та вагових категоріях представлятимуть Тернопільщину на Чемпіонаті України із змішаних єдиноборств, який відбудеться за місяць у Вінниці.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,