29.03.2024

Поліція у ресторанах: у Тернополі складають адмінпротоколи на заклади харчування та ТРЦ

Ваша реклама

Поліція у ресторанах. Лише за вчорашній день наша редакція отримала декілька дзвінків від підприємців Тернополя. Вони повідомляли про те, що поліцейські складають протоколи на заклади харчування, які продовжили працювати в умовах «червоної зони».

Згідно, з поділом на зони, Тернопіль – «червоний». А в цій зоні карантинні заходи найжорсткіші, відповідно, заклади харчування мають бути закритими.

Співвласниця одного із таких закладів Юлія Попадин каже, працюють, опираючись на рішення місцевого оперативного штабу для боротьби з коронавірусом, адже, запевняє, міська рада дозволила таку діяльність.

Рішення поліції, додає співвласниця закладу, оскаржуватимуть в суді. Підприємці кажуть, готові працювати з певними обмеженнями, та знову закритись – не можуть.

Та не лише заклади харчування напередодні почали отримувати попередження від поліцейських. Підприємців та власників торгівельних центрів теж притягнули до адміністративної відповідальності.

Старший дільничний інспектор ГУНП в Тернопільській області Роман Грицик наголошує, що торгові центри повинні припинити свою діяльність, аби не допомагати розповсюдженню вірусу. Додає, люди користуються рішеннями місцевих рад і місцевого самоврядування в надзвичайних ситуаціях, що дозволено.

Підприємці ж кажуть – не готові знову сидіти вдома і закривати бізнес.

До прикладу, приватний підприємець Микола Рубай вважає, що ті рішення, які приймає Київ – не відповідають дійсності для таких містечок, як Тернопіль, адже в громадських місцях не так людно, як було. Тож, посилення карантину є безпідставним, переконаний чоловік.

Погодилися відстоювати права та інтереси тернопільських підприємців у судах і надавати юридичний супровід представники громадської організації «Підприємці Галичини».

Голова ГО Ольга Шахін каже, що уряд обмежує конституційне право громадян України – право на працю. Обмежує, зокрема тернополян, в тому, що вони не можуть вільно пересуватися, адже поїзди не зупиняються в нашому місті. Тому, наголошує Ольга Шахін, ГО буде захищати кожного підприємця Тернополя та представляти їхні інтереси в суді.

Додамо, Тернопіль 7-го вересня потрапив до «червоної» карантинної зони. Так на 2 тижні в місті максимально посилили карантинні заходи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,