18.04.2024

Поліцейські затримали підозрюваного у серії крадіжок велосипедів

Ваша реклама

Зловмисник, як встановили правоохоронці, спеціалізувався на незаконному заволодінні велосипедами. Хоча не нехтував й іншим майном, якщо його можна було продати.

Впродовж декількох місяців з під’їздів багатоповерхівок у Тернополі зникали двоколісники. Невідомий зловмисник крав дорогі велосипеди зі сходових кліток, сушильних приміщень. Крадій діяв нахабно, його не лякало, що в деяких будинках встановлені камери відеоспостереження: закриваючи обличчя він забирав чуже майно. Дехто з потерпілих розповів, що велосипеди були прикріплені тросом до перил, але й це не зупиняло лиходія.

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейським вдалося встановити особу підозрюваного. З’ясувалося, що за старе взявся раніше судимий за майнові злочини 35-річний житель обласного центру. Під час санкціонованого обшуку у зловмисника вилучили частину краденого, зокрема, велосипед, самокат та інше майно, що належить потерпілим.

Правоохоронці більше місяця документували злочинну діяльність підозрюваного, врешті вдалося довести його причетність до восьми крадіжок. Збитки, яких зазнали потерпілі склали від двох до п’ятнадцяти тисяч гривень.

Наразі оперативники встановлюють місця збуту краденого. Є інформація, що зловмисник через підставних осіб здавав велосипеди до ломбардів.

Слідчі Тернопільського відділу поліції оголосили підозру 35-річному тернополянину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою та третьою статті 185 ККУ. Суд обрав зловмисникові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 42 тисячі гривень.

Триває досудове розслідування.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,