26.04.2024

Покинуті автомобілі – на штраф-майданчик: у Тернополі  діє робоча група, яка буде шукати власників машин

Креатор буд

Відтепер у Тернополі покинуті автівки забиратимуть на штраф-майданчик. Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету міської ради. Для цього створили спеціальну робочу групу, яка буде вирішувати питання з евакуації покинутих чи занедбаних авто. Спочатку працівники шукатимуть власників.

Начальник управління муніципальної інспекції ТМР Ігор Максимів розповів, що робитимуть відповідні запити в різні інстанції за місцем проживання. Якщо буде встановлено власника транспортного засобу, то він зможе самостійно забрати транспортний засіб. Якщо всі засоби та методи встановлення та ліквідації транспортного засобу будуть недоступні, то прийматимуть рішення щодо примусового тимчасового переміщення транспортного засобу на арешт-майданчик.

Машини будуть звозити на штраф-майданчик на вулиці Бережанській. Якщо власник авто захоче його забрати, то йому доведеться сплатити витрати за евакуатор та зберігання машини. А це 720 гривень за евакуатор і 144 гривні за добу на майданчику. Якщо авто там стоятиме більше тижня, то тариф зменшується до 40 гривень, зазначив Ігор Максимів.

Діяти робоча група з демонтажу покинутих автомобілів буде на території Тернопільської територіальної громади. Містяни зможуть до них звертатися і вказувати адреси, де є такі авто.

У муніципальній інспекції зазначають, уже є 3 таких повідомлення. Люди скаржаться, що ці автомобілі створюють незручності для комунальних служб та займають паркомісця. На вулиці Дружби наша знімальна група знайшла 3 таких машини. Місцеві мешканці кажуть, що вони стоять роками, тому прибрати їх уже давно пора.

Робоча група створена для вирішення питання покинутих автомобілів у Тернополі – наразі єдина в Україні, оскільки, спільного механізму вирішення цієї проблеми в нашій країні немає.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,