24.04.2024

“Подаруй світло”: у Тернополі понад 100 людей взяли участь в забігу, щоб зібрати гроші на дитмайданчик

Креатор буд

Благодійний забіг, який об’єднав небайдужих в різних містах України і світу. Цими вихідними у Тернополі більше 100 людей доєдналися до ініціативи «Подаруй світло». Суть турніру проста: пробігти будь-яку дистанцію у своєму місті і переказати певну суму на благодійність.

Організатори забігу  у Тернополі розповідають, збирали кошти на завершення будівництва інклюзивного дитячого майданчика, який знаходиться на території благодійного фонду «Карітас».

Співорганізатор благодійного забігу “Подаруй світло” Сергій Кічула зазначив, що зареєструвались 180 людей з різних міст – Хмельницький, Полтава, Одеса, Київ. У Тернополі зібралося більше ста людей і вдалося зібрати не малу суму грошей.

Перед початком забігу був короткий інструктаж та розминка для учасників.

Учасниками благодійного забігу стали цілі сім’ї. Пан Тарас сьогодні дистанцію пробіг разом з сином. Каже, коли почули про таку ініціативу одразу ж вирішили доєднатися.

Серед учасників турніру є й професійні спортсмени. До прикладу, для Олександра це вже не перші спортивні змагання. Хлопець каже, прийшов не за перемогою, а для того, аби допомогти організаторам у зборі коштів.

Особливість цього забігу в тому, що немає фіксованої відстані забігу. При реєстрації учасники вказували дистанції, які планують пробігти. Так одні біжать 1 кілометр, а інші більше 20-ти. Переможців чи аутсайдерів у цих змаганнях немає. А от кому забіг особливо запам’ятається, так це дітям. Для багатьох малюків цей забіг був першим у житті.

Щодо коштів, які вдалось зібрати – то це понад 60 тисяч гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,