25.04.2024

“Подаруй світло”: у БФ “Карітас Тернопіль” відкрили інклюзивний майданчик для дітей

Ваша реклама

“Подаруй світло” – так називається дитячий інклюзивний майданчик біля Карітасу. Сьогодні його офіційно відкрили. Тут 17 ігрових елементів, облаштовані спеціально для дітлахів з інвалідністю. Ігрова зона обладнана музичним супроводом та освітленням, а на землі – спеціальне гумове покриття.

Одним із перших випробовує нові розваги син пані Оксани. Жінка, каже вона під враженнями, адже разом із дитиною переконались, що тут усе зроблено для безпеки дітей, та щоб їх зацікавити.

Над облаштуванням майданчика підрядна організація працювала більше місяця. Продумали усе так, щоб дітям тут було комфортно, а головне – безпечно. В якості нової інклюзивної відпочинкової зони впевнені, бо матеріали, які використовували – перевірені. А всі ігрові елементи пристосовані для дітей з інвалідністю, розповів директор фірми-підрядника Назар Шманько.

Обслуговувати територію буде компанія виробник. Окрім цього, на елементи атракціонів дають 10 років гарантії.

Вдалось створити майданчик “Подаруй світло” завдяки благодійникам та волонтерам. Їхні імена та прізвища розмістили на спеціальному банері, адже у Тернополі проводили збір коштів, і долучились більше сотні небайдужих.

Організатор збору коштів для облаштування дитячого інклюзивного майданчика “Подаруй світло” Сергій Кічула розповів, що проект обійшовся у понад 800 тисяч гривень.

З нагоди відкриття майданчика “Подаруй світло” ініціатори благодійної ініціативи перерізали червону стрічку, після чого представники духовенства освятили усі ігрові елементи.

Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ владика Теодор (Мартинюк) каже, що такі майданчики можна назвати місцем надії, адже зокрема завдяки таким проектам діти з інвалідністю відчувають турботу та опіку.

Директор Тернопільського благодійного фонду “Карітас Тернопіль” о. Андрій Марчук зауважив, що цей проект вже не перший, який втілили завдяки волонтерам та міській раді, адже на таких умовах вже працює соціальне таксі.

Ініціатори створення інклюзивного дитячого майданчика на території “Карітасу” запевняють, що будуть і надалі впроваджувати подібні проєкти.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,