17.04.2024

Почуття, втіленні у віршах: молода тернопільська поетеса розповіла, чому натхнення приходить вечорами

Креатор буд

Вероніка Чайківська – юна тернопільська поетеса, з досвідом віршування більше 15 років. Дівчині 22, зараз вона магістрантка філології, а от вірші пише змалечку.

Героїня нашого сюжету зізнається, перші проби пера робила ще в 1-му класі. З того часу в майстерності виросла, розширила кругозір та впевнено рифмує на різні теми. Улюблене, і вічно актуальне – про любов.

Вероніка каже, слова стали для неї не тільки унікальною можливістю відкрити свою творчість, але й розповісти про сокровенне. До того, як почала писати про кохання, і найвищі почуття, дівчина пробувала розкривати різні теми – родина, природа, військові дії на Сході та релігія. Та згодом зосередилась таки на почуттях.

Поетеса зізнається, часто те, що вимовити важко вдається переказати саме у вірші. Написаний на папері текст – завжди розкриває найпотаємніші секрети авторки, та Вероніка каже, часто сама не розуміє звідки беруться саме такі образи чи фрази.

Натхнення до тернополянки приходить спонтанно, переважно ввечері. Римовані рядки фіксує у телефоні, а потім для своїх шанувальників виставляє на інтернет-сторінці.

Вероніка зізнається, що надихає її, окрім іншого, творчість інших відомих поетів та письменників. Їх читає перед сном. Один з улюблених – роман Бернхарда Шлінки «Ольга». Список тих, з кого черпає натхнення – великий. А зараз поетеса вкотре переконується – варто пробувати себе у всьому. Радить починати нові справи без вагань, займатись творчістю і вдосконалюватись.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,