02.05.2024

Пластик, рибальські гачки і скло: водолази чистять Тернопільський став

Ваша реклама

Тернопільський став – окраса нашого обласного центру. Поруч з ним полюбляють прогулянки в різні пори року і тутешні мешканці, і туристи. Все ж, влітку став популярніший і через те, що починається пляжний сезон. Наші кореспонденти цікавились, як до нього готують водойму.

А готуються – відповідально. Водолази оглядають дно, чистять водойму від сміття та небезпечних предметів. Встановлюють обмежувачі та буйки, таким чином ділять прибережну зону на безпечні місця для купання.

В управлінні ДСНС розповіли, водолази аврійно-рятувального відділення водолазних робіт розпочали роботи з підготовки акваторії ставу в районі пляжу “Циганка”. Вони очистили дно озера від сторонніх, небезпечних предметів та позначали безпечні глибини.

Із води під час чистки витягнули чимало сміття, скло, пластик та рибальські гачки. У ДСНС кажуть, цьогоріч більше, ніж минулого року.

Тернополяни ж, з якими спілкувалась наша знімальна група розповідають, гуляти набережною люблять, та купатись тут чимало людей не ризикують. Зізнаються – не впевнені, що це безпечно.

Коли розпочнеться літній купальний сезон у Тернополі поки невідомо. Таке рішення повинен прийняти виконавчий комітет ТМР.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,