27.04.2024

Підготовку до нового опалювального сезону розпочали у Тернополі

Ваша реклама

Тарифи не зміняться. На Тернопільщині, і в Україні загалом, ціни на гарячу воду та теплопостачання залишаться на тому ж рівні. Для цього уряд перерахував місцевим бюджетам субвенції. Йдеться про попередній опалювальний період, хоч прогнозували, що він буде одним із найважчих сезонів за всі роки незалежної України. Така ж схема субвенцій діятиме  і в період  2023-24 років. До нього вже почались активно готуватись в нашій області.

“Декілька років ми не підвищуємо ціну на гарячу воду для населення. Сьогодні ми можемо подякувати “Нафтогазу” і представникам уряду, що дотримуються цього меморандуму. Ми маємо можливість отримувати газ за значно нижчими цінами для потреб населення. В свою чергу, ми компенсуємо суму збитків, які несуть тепловики і не піднімаємо тарифи”, — відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

“Щодо Тернопільської області, то протягом цього сезону ми змогли зменшити споживання газу на 18%. Нам це вдалось спільно з урядом. Було зроблено ряд кроків з модернізації і загалом, дякуючи підтримці уряду, ціна для населення залишається 7 грн 69 коп. до 2024 року”, — зауважив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

У Тернополі створили новий штаб з підготовки до опалювального сезону і  розпочали роботу з модернізації котелень і теплотрас. Все  для того, аби в наступному опалювальному періоді зменшити кількість споживання газу.

“У нашому підприємстві ми провели модернізацію всіх котелень, які забезпечують 85% міста. Повністю замінили всі агрегати на сучасні, це дозволило на 7-8% зменшити споживання в порівняні з тим, що було на старому, хоча і працюючому непоганому обладнані”, — наголосив директор КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Чумак.

На оновленій котельні вже працює нове обладнання, яке дозволять відбирати тепло відхідних газів. Тут також повністю замінили все насосне обладнання, яке забезпечує роботу котелень і тепломережі. Оновили і індивідуальні теплові пункти, їх близько 300 вмонтовано в будинках міста, сказав головний інженер КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Віталій Грубенюк.

Крім того, індивідуальний тепловий пункт готує гарячу воду безпосередньо для жителів будинку . Відповідно, комунальне підприємство відмовляється від чотирьохтрубної системи і переходить на двотрубну систему опалення.

Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,