04.05.2024

Піца та онлайн-вистава: актори театру, військові та канал “Тернопіль1” створили унікальний  проєкт

Креатор буд

У Тернополі – новий мистецький проєкт. Актори зіграють комедію у прямому ефірі. Ініціатори кажуть, що це не просто вистава онлайн. Це спосіб популяризації театру та й мистецтва загалом.

Співініціатори проєкту Назар Сарабун та Роман Безкостий кажуть, що в час карантину подібні ідеї та їх втілення мають неабияке значення. Адже людям в період обмежень бракує мистецтва. Тому ініціювали проект, в якому дають можливість охочим побачити виставу. Онлайн.

За умовами акції, ті, хто замовить піцу в «Партизано» – отримає посилання на трансляцію комедії «Рятуйте, мене женять» на ютубсторінці каналу Тернопіль1. Ініціатори проєкту додають, що 15% від проданих піц передадуть на підтримку Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Головний режисер театру Олег Мосійчук зізнається, що досвід онлайн-вистави для нього новий,  а тому хвилюється. Додає, театр – неповноцінний без глядача, акторам потрібна комунікація з публікою. Але в умовах карантину, потрібно експериментувати та руйнувати стереотипи. А тому онлайн-дебюту в театрі чекають з нетерпінням. Олег Мосійчук зауважує, якщо все вдасться і буде попит на подібні трансляції, то таку діяльність продовжуватимуть.

Самі ж актори про ідею онлайн-вистави говорять із посмішкою. Кажуть, що новим форматом роботи швидше збентежені, аніж схвильовані, але сподіваються, що цікаво буде й акторам, і глядачам.

Експеримент спільно організовують Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка, піцерія “Partizano” і канал Тернопіль1 як генеральний партнер показу. Тож, усі разом просимо долучатись до благодійності і зробити свій внесок у розвиток мистецтва під час карантину.  Відбудеться вистава онлайн 5-го липня. Початок о 19:00.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,