29.03.2024

Першими скористалися автобусом для вакцинації жителі Золотниківської громади

Креатор буд

Перший виїзд автобусу для вакцинації був у Золотниківській громаді. Окрім того, що люди мали змогу щепитись від ковіду, то щей пройшли мінімальний огляд. Про функціонал автобусів, і як вони допоможуть жителям сіл — читайте далі.

Петру Семчію із Гайворонки зробили першу бустерну дозу від ковіду. Почувається добре, зізнається чоловік. Сьогодні він із іншими жителями Золотниківської громади приїхав до Зарваниці, де проводили щеплення. Та спершу всі пройшли невеличкий огляд. Медики перевірили, зокрема, чи немає підвищеної температури.

Ревакцинацію проводили вакцинами CoronaVac і Комірнаті. Сьогодні людей до центру вакцинації доставили спеціальним автобусом. Це його перший виїзд. Чотири таких передали області від МОЗ спільно з всесвітньою організацією охорони здоров’я. Завдяки транспорту отримати послуги із вакцинації можуть тепер жителі віддалених населених пунктів.

“Дякуючи тому що приїжджають автобуси і доставляють людей до центральної амбулаторії, ми маємо можливість не тільки провести щеплення, а і оглянути людей, виявити патологію і взагалі надати послугу людям щодо їхнього здоров’я”, — відзначила директорка ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Оксана Чайчук.

При потребі проводити вакцинацію зможуть і безпосередньо в автобусі, всередині для цього передбачене місце. Є можливість встановлювати маніпуляційний стіл. Транспорт обладнаний спеціальним ліфтом, щоб доставляти людей на інвалідних візках.

Вакцинацію жителів громади провели фахівці Теребовлянського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Медична директорка установи Любов Предик зауважує, на сьогодні першою і другою дозою вони вакцинували понад 20 тисяч людей.

Деталі — в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,