18.04.2024

Перевірка ринків Тернополя: чи нехтують продавці і покупці карантинними правилами?

Креатор буд

Нові антирекорди захворюваності на Тернопільщині — +99 нових випадків лише за добу. То чому кількість інфікованих з кожним днем тільки збільшується і чи й досі дотримуються карантинних правил у місцях масових скупчень людей?

Аби дати відповіді на ці запитання знімальна група Т1 Новини разом із поліцейськими побувала на ринку “Оріон”.

“В нас ці перевірки проводять щоденно. Ходимо зранку і до вечора, поки працює ринок. Ми звертаємо увагу на масковий режим, проведення дезінфекцій. В основному наші працівники дотримуються вимог і грубих порушень немає”, – розповідає старший інспектор ГУНП в Тернопільській області Марія Пахолків.

Самі ж продавці запевняють, змінюють маски і рукавиці кожні три години. Більшість погодилися показати наявний запас засобів захисту. Кажуть, ці обмеження повинні бути, бо вірус не зникає.

Та були й ті, хто вважає, що масковий режим час відміняти.

Нагадаємо, згідно із вимогами Кабміну у приміщенні працівники зобов’язані проводити дезінфекції. Тому просимо продавців показати наявні засоби.

“Дезінфікуючий розчин. Це на стільчики і дверні ручки. А це для рук людям. Тут маємо рукавички і змінні маски. Ми зранку приходимо і обробляємо все”, – пояснює одна із продавчинь.

Кількість людей на ринку з оголошенням карантину зменшилася в кілька разів. Більшість продавців, з якими ми поспілкувалися, кажуть, працюють тут вже багато років та не пам’ятають, аби продажі були такими низькими.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,