26.04.2024

Перемоги і перешкоди: якими були 100 днів Володимира Труша на посаді голови ТОДА

Ваша реклама

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш сьогодні звітував про 100 днів своєї роботи на посаді. Зустріч із журналістами організували поблизу Водної арени.

Почалася розмова із питання про те, які головні настанови три місяці тому Володимиру Трушу особисто дав президент Володимир Зеленський, коли призначав на посаду. Голова ОДА каже, що йшлося про людей. Одним із завдань було забезпечити і створити максимальну кількість робочих місць і не допустити відтоку інвестиційних проектів.

Та непередбачувані обставини внесли свої корективи в роботу. Одразу ж після призначення на Тернопільщині виявили перший випадок захворювання на коронавірус. Саме тому необхідно було швидко забезпечити медиків області всім необхідним, каже Володимир Труш.

Та окрім інфікованих і медиків, з наслідками вірусу стикнулися тисячі жителів області. Так в березні чимало людей на невизначений термін залишилися без роботи. Проте частина з них вже отримали фінансову допомогу. Загальна сума виплат – майже 11 мільйонів гривень.

Та не лише COVID-19 вніс корективи в роботу та життя людей. Ще й досі Тернопільщина оговтується від наслідків підтоплень. Підволочиський, Заліщицький, Борщівський і Монастириський райони найбільше постраждали від негоди. На ліквідацію наслідків в ОДА виділили 60 мільйонів гривень.

Додамо, Володимир Труш народився на Івано-Франківщині. Там ж з листопада 2019 по березень 2020 очолював Рогатинську районну адміністрацію. А 19-го березня президент призначив його головою Тернопільської адміністрації.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,