09.05.2024

Пенсіонерам Тернопільщини перерахували виплати

Креатор буд

На 74 гривні підвищили розмір мінімальної пенсії. З 1-го липня в Україні ця виплата становить 1712 гривень. Причиною перерахунку стало збільшення прожиткового мінімуму.

Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимир Івахов розповів, що  перерахунки пенсійних виплат провели тим, чий розмір пенсії залежить від рівня прожиткового мінімуму для непрацездатних категорій громадян. Сюди відносяться мінімальні пенсії. Тобто, ті громадяни, які отримували в червні свою пенсійну виплату в розмірі 1638 з 1-го липня вже отримуватимуть не менше, як 1712 гривень.

Окрім цього, перерахували мінімальні пенсії особам з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС, учасникам війни, у зв’язку з втратою годувальника та за особливі заслуги.

Загалом, органами Пенсійного фону України провели перерахунки більш, ніж 246 тисячам пенсіонерам Тернопільської області. З них – більше 112 тисяч реально відчують збільшення своєї виплати пенсійної починаючи з першого липня, запевнив Володимир Івахов.

Тернополяни ж про підвищення мінімальної пенсії та інших передбачених виплат знають. Проте, більшість людей кажуть, що підвищення не суттєве, тому його практично не відчують, адже для мінімальної пенсії йдеться про збільшення навіть не на 100 гривень.

Отримають уже перераховані пенсії жителі Тернопільщини з 4-го по 25-те липня у відділеннях банку та поштового зв’язку. Наступне збільшення виплат для українських пенсіонерів передбачено з 1-го грудня цього року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,