20.04.2024

Патрульні нагадували тернополянам про необхідність автокрісел та штрафи за їх відсутність

Креатор буд

Комфорт та безпека. Автокрісло повинне бути у кожній машині, де планують возити дітей. А якщо ні – штраф. Постанова діє вже пів року, але у Тернополі наразі не оштрафували нікого. Кажуть, наразі проводять превентивну діяльність. От і сьогодні вийшли на вулиці міста, щоб спілкувались із водіями, перехожими і батьками.

Автокрісло потрібно мати, якщо ваша дитина ростом менше 145 см і молодша 12-ти років. До прикладу, тернополянин Володимир уже пів року ним користується. Розповідає, усі знайомі, які мають дітей – теж дотримуються цього правила. Закликає й інших, кому важлива безпека дітей купити бустер чи автокрісло. Чоловік рекомендує усім батькам, які тверезо оцінюють ситуацію на дорогах. Адже ніколи не знаєш, що може трапитися, тому не можна бути самовпевненим.

Нашій знімальній групі тернополянин показує бустер, встановлений в його автомобілі. Розповідає, у користуванні він легкий. До того ж, із головною функцією, а це – фіксація, справляється на відмінно.

Не уявляють свого життя без автокрісла і матусі. Тернополянки кажуть, використовують цей засіб від самого народження дитини, адже безпека малюків для них – понад усе. Зауважують, якщо автокріслом користуватися постійно – дітки без проблем до нього звикають.

Разом з патрульними наша знімальна група підійшла до водія таксі. Він зазначив, що викликів, де серед пасажирів є діти – не  приймає.Адже автокрісло не поміщається у багажник його автівки. Проте, за бажанням клієнтів можна викликати машину, де цей засіб є.

Працівники патрульної поліції зазначають, що з кожним роком кількість відповідальних батьків, які перевозять дітей в автокріслах зростає. Свідчить про це і статистика, згідно з якою, у 2019-му в ДТП загинули 3 дітей, і майже пів сотні травмувалось. Цьогоріч же ситуація кардинально інша.

Старший інспектор відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Тернопільські ОбластіІгор Ракочийзауважує, коли ви перевозите дітей без автокрісел штраф становить 30 неоподаткованих мінімумів, тобто – 520 гривень.Якщо порушення виявляють повторно протягом року – 810 гривень.

Правоохоронці наголошують, батьки повинні дбати про безпеку дітей, а не боятись отримати штраф. Тому до кожної поїздки зі своїм чадом потрібно підходити відповідально.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,