05.05.2024

Парковки у Тернополі офіційно працюватимуть з 1-го червня

Креатор буд

Парковки Тернополя відновлять роботу з 1 червня. Офіційно. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету міської ради. Нагадаємо, плата за парковку на період карантину була призупинена, тепер же послуги знову коштуватимуть грошей.

Оскільки місто поступово виходить з карантину, 27-го травня виконком вирішив відновити також роботу місць для платного паркування. Тож, з понеділка, 1 червня, у місті знову запрацюють 11 офіційно відведених майданчиків, де можна залишати авто.

До того, щоб рішення вступило у дію, ще є кілька днів. Тож власникам автівок слід бути обачними, бо вже зараз в окремих місцях з водіїв почали стягувати платню, а цього бути не повинно.

Наша знімальна група навіть сьогодні застала паркувальників на місці роботи, хоч робота в них ще не почалася. Спілкуватися із журналістами вони бажання не мали і намагалися ховатися від камери.

Тернопільські ж водії найбільше обурюються через оплату. Люди розповіли – талони отримують вкрай рідко. А ці кошти мали б йти в бюджет міської ради. Де, зауважують, за минулий рік за послуги платного паркування надійшло більше 2, 4 мільйонів.

А могло бути ще більше, скаржаться водії. Бо якщо паркувальник не видав талона про оплату – немає гарантії, що гроші він поставить не у власну кишеню. Ще одне проблемне питання – ціна. Тернополяни кажуть, різні паркувальники вимагають різну суму.

Натомість у міській раді запевняють – вартість паркування є незмінною. Як до карантину так і зараз за парковку треба платити – 6 гривень.

А з приводу паркувальників, які не видають відривних талонів про оплату парковки, або взагалі псевдо-паркувальників, які не є працівниками офіційних парковок, в управлінні транспортних мереж рекомендують звертатися в поліцію.

Також нагадуємо, що на кожному міському паркувальному майданчику запроваджено так зване «смс-мобільне паркування». Шукайте інформаційний щит, на якому описана покрокова інструкція, як зі свого телефона заплатити за стоянку авто. Просто, швидко та надійно.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,