03.05.2024

Пам’ять жертв Революції гідності вшанували у Тернополі

Ваша реклама

Пам’ять про Небесну сотню вшановували сьогодні у Тернополі на прощі Героїв Євромайдану. За полеглими відмовили молебень.

Поминальний захід відвідали учасники тих подій і представники влади. Міський голова Тернополя Сергій Надал відзначив, що ті криваві події назавжди залишаться у спогадах українців.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко наголосив, що тоді українці перемогли, вистояли. Адже якби Майдан впав, то сьогодні б не було тієї України, яку маємо.

9 років тому Іван Басараба поїхав на Майдан Незалежності у Київ. Чоловік, не зважаючи на свій вік, не зміг сидіти вдома, бо вирішувалось майбутнє його дітей і онуків. Пан Іван добре пам’ятає ті криваві дні 2014, а найбільше — чорний четвер. 20 лютого на його очах вбивали мирних мітингувальників. Майданівців, яких розстрілювали снайпери, згодом назвали Небесною Сотнею. І це та жертва, яку не можна забути.

Син Світлани і сама жінка теж були учасниками Революції гідності. Згодом юнак воював за незалежність, п’ять років тому загинув. Вона прийшла вшанувати всіх загиблих у столиці.

Нагадаємо, під час Революції гідності із 18 до 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще більше 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні. 105 посмертно присвоєно звання героя України.

Вічна слава та шана жертвам Небесної Сотні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,