28.03.2024

Пам’ять про захисника: вулицю у Тернополі хочуть назвати на честь Михайла Цимбалістого

Ваша реклама

Волонтерка і депутатка Тернопільської міської ради Христина Феціца ще 27-го листопада озвучила звернення, підтримати ініціативу перейменувати у Тернополі вулицю і встановити пам’ятну дошку на честь військового Михайла Цимбалістого. Це стало одним із перших рішень, яке підтримали новообрані депутати.

Сьогодні батьки разом із волонтеркою виходять із управління містобудування, архітектури та кадастру, де погоджували це питання.

Волонтерка зауважує, перейменовувати вулиці Тернополя, які вже мають назви, не бачать сенсу, тому вирішили, що ім’я Михайла Цимбалістого може носити вулиця на новому мікрорайоні. Йдеться про мікрорайон Варшавський, зазначила Христина Феціца.

Тепер мають провести громадські слухання, щоб отримати підтримку такого рішення в людей. На що і сподіваються волонтерка та батьки загиблого військового.

Громадські обговорення триватимуть два місяці. Паралельно із фахівцями відділу освіти будуть погоджувати питання встановлення пам’ятної дошки на фасаді 29-ї школи. Адже там навчався Михайло Цимбалістий.

Нагадаємо, військовий Михайло Цимбалістий загинув із 13 на 14 вересня 2019 року від кулі снайпера у зоні ООС. Боєць похований на Алеї Героїв на Микулинецькому кладовищі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,