02.05.2024

Пам’ять про сучасних героїв, вояків УПА, козаків вшанували в Тернополі на свято Покрови

Ваша реклама

Сьогодні біля стели «Воїнам, загиблим за волю України» було людно. Рідні із портретами своїх захисників та квітами у руках. Військові та пересічні тернополяни відвідали поминальний захід, аби згадати героїв, помолитися за їхні душі. До стели також поклали квіти. Урочистості продовжили на Театральному майдані.

З нагоди відзначення Дня захисників і захисниць – майже 80 нагород сьогодні підготували для наших бійців. Але вони на передовій, тож їх передали керівникам підрозділів. А родичі загиблих Героїв – отримують державні нагороди замість найрідніших. 10 військових з Тернопільщини нагородили посмертно «Орденами за мужність». Їх вручив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш. Він висловив співчуття всім, хто втратив своїх рідних-воїнів під час цієї кровопролитної війни з російським загарбником.

А у Тернополі додалось почесних громадян. Сьогодні, на жаль посмертно, такі звання присвоїли воїнам Ігорю Рожуку, Сергію Рудому, Володимиру Савчуку, Віктору Яцунику, Тарасу Леню та Василю Стефанчуку.

Міський голова Тернополя Сергій Надал відзначив, що українці всьому світу вже довели, що вони — нація переможців. Наші доблесні воїни метр за метром звільняють нашу землю від окупантів. Саме наше покоління приречене завершити тисячолітню війну з росією перемогою України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,