26.04.2024

Пам’ять полеглих військових вшанували у Тернополі з нагоди Дня Збройних сил України

Ваша реклама

Із квітами у руках та сльозами на очах. Саме так у Тернополі розпочали День Збройних Сил України. Спершу вшанували пам’ять загиблих військових. Тих, хто віддав своє життя на сході України під час російсько-української війни.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх тих хоробрих, відважних із залізною волею військових, які віддали своє життя за Вітчизну і свій народ. Вони залишилися вірними християнами, вірними своєму обов’язку і своїй присязі. Їхнє життя і їхні подвиги є прикладом для нас», — зазначила мама загиблого Михайла Цимбалістого Галина.

Та не оминули увагою й тих, хто сьогодні стоїть на передовій та захищає наші кордони від окупанта. Присутні помолились за їхнє здоров’я та швидке повернення додому.

«Хто планує пов’язати своє життя з армією хотілось би побажати мирного неба над головою і виконувати лише свої функціональні обов’язки. Адже ми не ядерна країна ми не країна агресор. Ми країна яка хоче суверенітету, незалежності і мирно жити», — заявив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

«Наша місія – завершити цю справу. Щоб кожна смерть нашого героя не була марною. Ми маємо розуміти, вони це зробили для майбутніх поколінь. Тому наше завдання – зберегти Україну і передати її нашим нащадкам. Заможною, успішною, великою державою», — заявив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Зберегти Україну для нащадків здатна лише сильна та потужна армія. Саме такою і є українська. Сьогодні вже 30 річниця відновлення війська незалежної держави. І саме наші військові сьогодні є гарантами сильної та незламної України.

«Ми сьогодні пишаємось тим, що українські ЗС, українська армія є однією з найкращих в світі. На жаль, свій досвід українська армія здобувала в боях. Через ці втрати які були понесені саме тому армія стала сильнішою. Може саме тому наша нація і народ стали більш згуртованим», — відзначив міський голова Сергій Надал.

Додамо, на сьогодні, відповідно до рейтингу Global Firepower Index-2021, Збройні сили України за своєю боєздатністю займають 25 місце серед 140 країн світу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,