16.04.2024

Освітяни та представники органів місцевого самоврядування Тернопільщини отримали державні нагороди

Креатор буд

У Тернопільській облдержадміністрації престижні нагороди отримали 13 представників закладів освіти міста та держустанов області. Нагородили їх відзнаками президента, прем’єр-міністра та Кабінету міністрів.

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш зазначив, що впевнений у тому, нагороди отримали ті люди, які на них заслуговують.

Серед них і Володимир Гешта – майстер виробничого навчання Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. Михайла Паращука. В цьому закладі освіти чоловік працює вже 37 років. Каже, про свій вибір стати педагогом ніколи не шкодував, а такі нагороди державного рівня додають наснаги і мотивації до нових звершень. Пан Володимир зауважив, що наразі більше 1000 їхніх учнів працюють на Тернопільщині, дехто працює за кордоном, деякі стали підприємцями. Всі їхні здобутки майстра тішать.

Окрім пана Володимира, президентські відзнаки отримали ще двоє освітян області. П’ятеро отримали грамоти прем’єр-міністра і стількох же нагородили відзнаками Кабміну.

Одразу 5 нагород отримали викладачі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Відзнаку Кабінету міністрів отримала Елла Володимирівна Бистрицька – завідувачка кафедри всесвітньої історії та релігієзнавства. В системі освіти жінка вже понад 30 років. Каже, це її перша державна нагорода такого високого рівня і вона цьому щиро рада, так як рада і тому, що чимало їхніх студентів також працюють в системі освіти та розуміють цінність своїх знань, які отримали у виші.

Ректор педагогічного університету Богдан Буяк сьогодні також отримав нагороду – звання заслуженого працівника освіти України. Він переконаний, що будь-яка нагорода, яка вручається людині персонально – це нагорода і відзнака колективу, де ця людина зростала і ставала на ноги, як професіонал своєї справи. Ректору приємно, що в ТНПУ панує атмосфера такої доброзичливої і конструктивної співпраці.

Додамо, окрім освітян державні нагороди також отримали представники органів місцевого самоврядування та працівники інших держустанов.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,